20 apr

Skateparker i Stockholm

Oavsett om du bor i Stockholm, eller bara råkar vara på besök i stan, finns det många bra skateparker att kolla in. Där kan du bland annat hitta Sveriges största skatepark, och det finns många att testa både inne- och utomhus. Här finns också parker som enbart är reserverade för skateboards!

DCIM100GOPROGOPR9359.JPG

Högdalens skatepark

Här har vi en park som bara är till för skateboards och som dessutom bjuder på en mängd olika aktiviteter. På somrarna drivs ett café av Högdalens egen skateförening, så du kan stötta parken genom att ta en fika där under besöket. Ibland hålls en del av parken stängd för speciella aktiviteter, så det kan vara en bra idé att kolla in schemat när du planerar ditt besök så du kan vara säker på att inte missa något. Till ytan sett är Högdalen Sveriges största skatepark, även om inte hela parken öppen för skating.

Stockholm Skatepark

Det här är en park som går att besöka oavsett väder eftersom större delen av parken ligger inomhus. Den är en del av Fryshuset, så du kan alltid vara säker på att hitta aktiviteter för ungdomar. Här arrangeras bland annat sommarkollo dagtid för barn och ungdomar, vilket innebär att den inte är öppen för alla under vissa tider under sommarsäsongen.

Kristinebergs skatepark

Detta är en betongpark med flera pooler och street. Den ligger i Kristinebergs strandpark som också har fotbollsplaner och lekplatser. Det är inte den största av parker, men den har bra belysning och är en uppskattad park på Kungsholmen. För stockholmarna är den mer känd som Krillans park.

Rålis skatepark

En av Stockholms nyaste skateanläggningar är Rålis, som med sina 1500kvm är en av de största i staden. Det är en häftig miljö som ramas in av Lilla Västerbrons betongpelare. Den öppnade 2010 och har snabbt blivit ett populärt mål för skateboardare. Här arrangeras aktiviteter och skateskolor, så håll utkik på deras sidor online.

Brotherhood Plaza

Ytterligare en stor park ligger i Skarpnäck och bjuder på en mängd objekt såsom rails, trappor, etc. vilket skapar en fantastisk streetyta. Det stora utbudet av både street och bowl lockar till sig många besökare, och har till och med gjort sig ett namn internationellt. Den råkar dessutom vara placerad i ett vackert naturområde, vilket ger ett plus i kanten.

Vårby Skatepark

Efter ett långt bygge blev den här parken till slut klar 2017. Den har en djup skatepool, med flera mindre bowls. Parken kallas också för Ravinen, och är designad för både nybörjare och erfarna åkare.